Δικαστήριο της Πενσυλβάνια έκρινε ότι η παραβίαση του ηλεκτρονικού λογαριασμού ενός εργαζομένου από τον εργοδότη του δε συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία στο διαδίκτυο (Computer Fraud and Abuse Act- CFAA).
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης όταν η Linda Eagle, πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία Edcomm διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό της στο LinkedIn μετά την απόλυσή της. Όσο η Eagle εργαζόταν στην επιχείρηση, είχε δώσει τον κωδικό της σε μια συνάδελφο προκειμένου να τη βοηθήσει με την επεξεργασία των στοιχείων της.
Μετά την απόλυση της Eagle, η συνάδελφός της άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης και αντικατέστησε το όνομα και τη φωτογραφία με τα αντίστοιχα στοιχεία της διαδόχου της Eagle στη θέση εργασίας στην Edcomm.
H Eagle άσκησε αγωγή ζητώντας να αναγνωριστεί παραβίαση των διατάξεων της CFAA και να της επιδικαστεί αποζημίωση συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων για προσβολή της προσωπικότητάς της καθώς και για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που έχασε εξαιτίας αυτού του περιστατικού.
Το Δικαστήριο παρ’ όλα αυτά θεώρησε ότι δε δικαιολογείται πλήρως η βλάβη που προκλήθηκε στην ενάγουσα καθώς η ίδια δεν αναφέρει ότι πλήττεται από τη μη πρόσβαση στο λογαριασμό της αλλά από άλλα γεγονότα που απορρέουν απλά από το επίμαχο συμβάν.
lawnet