Κατόπιν της έντονης κριτικής που ασκήθηκε για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, ο νομοθέτης με το άρθρο 79 του  ν.4139/2013  ”Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις” τροποποιεί τη σχετική διάταξη του ν.2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ορίζοντας σαφέστερα τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο βάσει των οποίων είναι επιτρεπτή η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κατηγορουμένων, όπως είναι και η φωτογραφία τους, προβλέποντας μάλιστα και δικαίωμα προσφυγής του κατηγορουμένου εναντίον της σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Αναφέρονται στο άρθρο 79 του ως άνω νόμου τα εξής:
“Η περίπτωση β’ του άρθρου 2 του ν.2472/1997 (Α’ 50), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 18 του ν.3471/2006 (Α’ 133), όπως εν συνεχεία αντικαταστάθηκε με το άρθρο όγδοο παρ.3 του ν.3625/2007 (Α’290) αντικαθίσταται ως εξής:
“β. “ευαίσθητα δεδομένα”, τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοιακαι στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις  προσώπων. 
Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β’ της παρ.2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η διάταξη πρέπει να είναι ειδικώς και πλήρως αιτιολογημένη, να προσδιορίζει τον τρόπο δημοσιοποίησης και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Κατά της εισαγγελικής διάταξης επιτρέπεται προσφυγή εντός 2 ημερών από τη γνωστοποίηση στον κατηγορούμενο ή κατάδικο ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ή του Προϊσταμένου τη Εισαγγελίας Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, ο οποίος αποφαίνεται εντός 2 ημερών. Μέχρι να αποφανθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας απαγορεύεται η εκτέλεση της διάταξης και η δημοσιοποίηση δεδομένων”.