Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε οκτώ εισπρακτικές εταιρείες που δεν ακολουθούσαν αποδεκτές πρακτικές στην επικοινωνία τους με τους καταναλωτές επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. 
Ειδικότερα, τα πρόστιμα αφορούν έξι εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, έναν δανειστή και μία εταιρεία που δεν ήταν  εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προχώρησε σε έρευνα μετά από καταγγελίες και  διαμαρτυρίες καταναλωτών  σύμφωνα με τις οποίες οι εταιρείες έκαναν κατάχρηση των δυνατοτήτων που τους επιτρέπει ο νόμος  στα πλαίσια της ενημέρωσης καταναλωτών  για τις όφειλες τους  προς τράπεζες. Συγκεκριμένα επεβλήθησαν :
Στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , για ανάθεση ενημέρωσης σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο πρόστιμο ύψους 100.000 ευρω.
*Στην εταιρεία CREDICOM CONSUMER FINANCE ΑΕ,
για διενέργεια ενημέρωσης χωρίς να είναι εταιρεία του μητρώου , πρόστιμο ύψους 100.000 ευρω.
*Στην εταιρεία FIRST CALL ΑΕ, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα , για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή, για ενημέρωση οικείων, πρόστιμο ύψους 65.000 ευρώ.
*Στην εταιρεία KLISIS SA, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα και για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή , 45.000 ευρώ.
*Στην εταιρεία PRS HELLAS SA, για κλήση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός  και για άρνηση χορήγησης αναλυτικών στοιχείων για το ύψος και  την προέλευση της ληξιπρόθεσμης οφειλής, συνολικό  πρόστιμο 35.000 ευρώ.
*Στην εταιρεία EOS MATRIX ΑΕ, για όχληση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός , πρόστιμο 25.000 ευρώ.
*Στην εταιρεία E-VALUE ΜΕΠΕ, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή πρόστιμο 10.000 ευρώ.
*Στην εταιρεία TELEPERFORMANCE DEBTORS INFORMATION SERVICES, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή , πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Κατά των προστιμων οι εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής.